innocence

Innocence von Cujo

April 2021

Innocence er født i april 2020 (Heroine von Cujo x Rus la Fler Colt). Med store forhåbninger hentede vi denne dejlige pige hjem til os i juni 2020, og hun blev vel modtaget af Diamond og Amber, og vi havde et skønt efterår. Det var dejligt at se, hvor fint hun udviklede sig. Desværre varede glæden ikke ved. Da Innocence havde haft sin første løbetid i januar 2021, blev balancen i vores lille flok forrykket, og da det stod klart, at Innocence ikke ville acceptere Diamond, var vi nødt til at tage den hårde beslutning, at Innocence ikke kunne blive hos os. Hun er nu tilbage hos sin opdrætter i Tyskland, og vi håber, hun får et langt og godt liv hos ham.

Det betyder nok engang, at vores avlsarbejde er sat på stand by.

diamond

Diamond von der Waldnieler Heide

April 2021

Diamond er født 26. august 2018 (Amy von der Waldnieler Heide x Nabucco von den Busch). Oprindelig blev hun valgt, fordi vi ville bruge hende i avl. Men vores skønne Diamond har ikke just været en heldig pige – 10 måneder gammel fik hun livmoderbetændelse efter sin første løbetid, og det var slut på drømmene om at bruge hende i avl. Hun var meget syg, men heldigvis overlevede hun. Ved 2-års helbreds tjek viste det sig, at hun manglede sine P1-tænder i undermunden, og desværre viste det sig, at hun havde en cyste i underkæben og måtte opereres og blandt andet have fjernet sin ene hjørnetand.

Men bortset fra disse problemer er hun en pragtfuld pige. Hun er helt klart mors pige – følger mig overalt i huset og er min dejlige arbejdsmakker på træningsbanen. Trods mange pauser på træningsbanen på grund af Covid-19 bestod hun alligevel først sin færdselsprøve (BH) og kun 3 uger efter sin IGP-V i sensommeren 2020. Nu har vi så haft endnu en lang Covid-19 pause, men vi øver flittigt og håber, vi kan komme til prøve sidst på sommeren.

Diamond er en smuk tæve – tigerstribet med fine hvide aftegninger -, og hun har klaret sig flot på udstillinger. Desværre er der jo også her Covid-19 pause, men vi håber, vi snart kan komme af sted igen og vise vores dejlige pige frem.

Sundhed

Aortastenose/Pulmonalstenose

HD/AD/OCD

Spondylose

Stamtavle

amber

BoxUnix Amber

BH, AD, ZTP

April 2021

Amber er vores første hund af eget opdræt, og vi havde glædet os til hun skulle være mor til vores B-kuld. Hun bestod også fint først sin færdselsprøve, og så sin ZTP (avlsbeskrivelse af hunden) og AD (20 km cykeltur), og hun blev parret to gange (med Nabucco von den Bush), men desværre mistede hun begge gange hvalpene. Vi syntes, det var synd, hvis hun skulle miste et tredje kuld, så vi besluttede at tage hende ud af avl. Men Amber er naturligvis blevet hos os – hun har altid været en kælepotte, og hun kan slet ikke undværes.

Amber er helt sin egen. Hun kan en masse – når hun vil, kan hun faktisk hele IGP-programmet, men da hun er dumpet flere gange, fordi der var noget, der var mere interessant end prøven, har vi opgivet den del af brugshundearbejdet. Til gengæld elsker hun at gå spor og har flere gange bestået både SPH1 og SPH2 med flotte point, og hun ved ikke noget bedre, end når vi øver spor.

Her i huset hygger hun sig til daglig meget med vores anden tæve, Diamond. De to kan slet ikke undvære hinanden.

ZTP certifikat

Sundhed

Aortastenose/Pulmonalstenose

Ambers hjerte er i april 2015 blevet vurderet til en grad 0, altså fri for både aorta- og pulmonalstenose, hos Jørgen Koch på SUND, KU. Hendes aortadiameter er 1,65 cm.

HD/AD/OCD

I foråret 2015 blev Amber røntgenfotograferet i Danmark med følgende resultater: HD: D - AD: 0 - OCD: ikke påvist.

I 2016 blev Amber røntgenfotograferet i Tyskland med følgende resultat: HD: C2.

Spondylose

Amber er fotograferet som 2 ½-årig og har fået resultatet 0 – altså ingen tegn på spondylose.

Stamtavle

carmen

Carmen vom Brömchen

AK, BH, IPO 1, IPO2, SPH1, SPH2

April 2021

Carmen blev født i 2008 (Cobra von Cujo x Darwin vom Hause Lievrée). Vi hentede hende i Boxerzwinger vom Brömchen i Hehlen i Tyskland, og fra første dag elskede vi hende. Ikke mindst Jamie var meget glad for at få en lille hundeveninde.

Carmen blev mor til vores 2 første kuld – det første i december 2010, hvor S-kuldet kom til verden. Der var 8 dejlige hvalpe, 6 tæver og 2 hanner, og vores Jamie var far til kuldet. I marts 2014 fik Carmen vores A-kuld, der bestod af 1 tæve og 2 hanner. Far til dette kuld var Magic-Boy von Santana.

Carmen blev udstillet en del gange og har altid været placeret blandt de bedste. Det blev dog snart klart for os, at det var brugshundearbejdet, der havde både hendes og vores interesse, så i de senere år blev hun slet ikke udstillet. Carmen blev avlskåret i Danmark, men har taget sine fleste prøver i Tyskland. Hun har bestået IPO1 og IPO2, hvorefter vi fokuserede på spor, som hun var fantastisk til. Således bestod hun SPH1 og SPH2 med flotte point og blev i efteråret 2016 Danmarksmester i SPH2. Desuden deltog hun en måned før sin død i ATIBOX spormesterskab, hvor hun var med til at repræsentere Danmark.

Carmen var en vidunderlig tæve og forblev en meget aktiv hund indtil sin død 5. december 2018.

Sundhed

Aortastenose/Pulmonalstenose

Carmens hjerte er blevet vurderet til en grad 0, altså fri for både aorta- og pulmonalstenose, hos Jørgen Koch på LIFE, da hun var 1 år gammel. Hendes aortadiameter er 1,6 cm.

HD/AD

Da Carmen var 1½, var det tid til hofter og knæ/albuer. Her er Carmen blevet vurderet til at have B-hofter med HD index på 104,00, og hendes led blev vurderet til en grad 0, altså fri for forandringer.

Spondylose

2 år gammel blev Carmen undersøgt for spondylose og fik en grad 1, hvilket vi er ganske tilfredse med.

Stamtavle

jamie

Spirgårdens Jamie

AK, BH, VPG1 (IPO 1), VPG2 (IPO 2)

Vores Jamie blev født i 2004 og døde i 2014, knap 10 år gammel. Hans forældre var Bukelas Emma og Gaio von Monsalvat. Jamie har været udstillet en del gange, hvilket har givet mange gode placeringer og en stor mængde pokaler, og han har med stor iver deltaget i brugshundearbejdet og bestod i 2011 sin VPG2 (IPO2).

Jamie er far til vores S-kuld fra 2010.

Sundhed

For os er vores hundes sundhed meget vigtig. Ud over den obligatoriske røntgenunder-søgelse for hofteledsdysplasi (HD), undersøger vi derfor også for aorta- og pulmonalstenose, spondylose og albueledsdysplasi (AD).

Aortastenose/Pulmonalstenose

Som unghund blev Jamies hjerte diagnosticeret til en grad 1, den såkaldte "overgangsform", men altså fri for aorta og pulmonalstenose. I en alder af 5 ½ år lod vi Jamie indgå i et forskningsprojekt hos Jørgen Koch på LIFE (dengang Landbohøjskolen), og Jamie fik derfor igen sit hjerte grundigt undersøgt. Overraskende nok havde Jamie "vokset sig fra" sin grad 1 - resultatet af Dopplerskanningen var nu, at Jamie har grad 0. Det kan vi jo kun være tilfredse med. Jamies aortadiameter er 1,8.

HD/AD

A-hofter i begge sider og HD index 112,00; i Danmark må en boxer bruges i avl, hvis den har A, B eller C-hofter. Også hans led er fine - de blev vurderet til en grad 0, altså fri for forandringer.

Spondylose

18 måneder gammel: grad 0; 4 ½ år gammel: grad 1 - en helt normal udvikling, som vi kun kan være tilfredse med.

Stamtavle

bonnie

Bonnie (Gloa von Toppidan)

Bonnie blev født i 1997 som Gloa efter Bolmosens Aranya og Boss von Toppidan. Børnene var på dette tidspunkt gamle nok til, at tiden var moden til igen at gå i gang på træningspladsen. Desværre viste det sig, da Bonnie var 8 måneder, at hun havde meget dårligt hjerte. Det betød, at vi måtte sætte tempoet ned på træningspladsen. Bonnie elskede at være med, men hun måtte ikke lave C-arbejde, ligesom hun heller ikke kunne tåle at følge med os på cykelture.

Bonnie var en rigtig dejlig tæve, og vi var meget glade for hende. Hun blev behandlet af Jørgen Koch på LIFE (dengang Landbohøjskolen) i København, og vi kørte regelmæssigt til undersøgelse med hende for at sikre, at hun var rigtigt medicineret.

Bonnie blev næsten 7 år, så kunne hun ikke mere, og vi måtte sige farvel til en pragtfuld boxerpige i 2004.

max

Max (Hemmings Iko)

Vores Max blev født i 1984 og døde i 1996. Hans forældre var Darling vom Schloss Münchhausen og Uhtz von Bereler Ries. Det var vores intention at arbejde med Max, men kombinationen job og graviditet/spædbarn gjorde, at det aldrig rigtig blev til noget.

Egentlig tror vi, at Max kunne være blevet en dygtig hund på træningsbanen. Vi lærte ham meget derhjemme, og han var særdeles lydig og meget lærevillig. God og kærlig overfor børnene, og vagtsom – når barnevognen stod udenfor veg han ikke fra dens side. Og da Annedorthe lærte først at kravle, siden at gå, tilbragte hun meget tid sammen med Max i hans hundekurv.

faruk

Fraukærs Faruk

BHP1 (Danmarksmester 1981)

Faruk var Eriks første boxer. Han blev født i 1978 og døde i 1987. Faruks forældre var Fraukærs Athene og Jago von Bereler Ries. Med Faruk fik Erik for alvor smag for arbejdet på træningspladsen, og de mange timer, der blev investeret der, gav pote, da Erik i 1981 blev Danmarksmester i BHP1. Det blev ikke til flere mesterskaber men stadig mange gode timer på træningspladsen.

 

Wolfgang Gleiss: Boxerens opdragelse og uddannelse, REKLAMETRYKKERIET Aps, Munkebo, 1982. Her viser Erik og Faruk en apportøvelse.

Wolfgang Gleiss: Boxerens opdragelse og uddannelse, REKLAMETRYKKERIET Aps, Munkebo, 1982. Her viser Erik og Faruk en dækøvelse.

chris

Chris

Chris var min, Brittas, første boxer. Han blev født i 1973 og døde i 1984. Da han var seks år gammel begyndte vi at gå til træning, og han bestod sin BLP1, da han var syv år gammel. Chris var en dejlig og utrolig kærlig hund, og han havde et godt og langt liv hos os.

 

Wolfgang Gleiss: Boxerens opdragelse og uddannelse, REKLAMETRYKKERIET Aps, Munkebo, 1982. Chris og Liselotte sover til middag og leger hest.