innocence

Innocence von Cujo

Innocence er født i april 2020.

Sundhed

Aortastenose/Pulmonalstenose

HD/AD/OCD

Spondylose

Stamtavle

diamond

Diamond von der Waldnieler Heide

Diamond er født i august 2018. Hendes mor er Amy von der Waldnieler Heide, hendes far Nabucco von den Busch. Diamond er en smuk tigret tæve med flotte hvide aftegninger, og vi er spændte på, hvad fremtiden vil bringe – på udstillinger, træningsbaner og i forbindelse med avl.

Sundhed

Aortastenose/Pulmonalstenose

HD/AD/OCD

Spondylose

Stamtavle

amber

BoxUnix Amber

BH, AD, ZTP

Amber blev født i 2014, og hendes mor er vores Carmen. Det var vores ønske at beholde en tæve fra A-kuldet, og efter to røde boxere ville vi gerne have en tigret boxer igen. Vi var så heldige, at kuldets eneste tæve også var den eneste tigrede hvalp.

Amber har bestået sin Færdselsprøve og ZTP (tysk avlskåring), men desværre er det ikke lykkedes at få hvalpe efter hende trods 2 forsøg, så vi har besluttet, at hun ikke skal indgå i avl. Men hun bliver naturligvis hos os – husets kælepotte kan slet ikke undværes.

ZTP certifikat

Sundhed

Aortastenose/Pulmonalstenose

Ambers hjerte er i april 2015 blevet vurderet til en grad 0, altså fri for både aorta- og pulmonalstenose, hos Jørgen Koch på SUND, KU. Hendes aortadiameter er 1,65 cm.

HD/AD/OCD

I foråret 2015 blev Amber røntgenfotograferet i Danmark med følgende resultater: HD: D - AD: 0 - OCD: ikke påvist.

I 2016 blev Amber røntgenfotograferet i Tyskland med følgende resultat: HD: C2.

Spondylose

Amber er fotograferet som 2 ½-årig og har fået resultatet 0 – altså ingen tegn på spondylose.

Stamtavle

carmen

Carmen vom Brömchen

AK, BH, IPO 1, IPO2, SPH1, SPH2

Carmen blev født i 2008. Hendes forældre er Cobra von Cujo og Darwin vom Hause Lievrée. Carmen er udstillet mange gange og bliver stort set hver gang placeret blandt de bedste. Vi har dog ikke gjort meget ved det udstillingsmæssige i det sidste par år, dels fordi Carmen fik sit første kuld hvalpe (S-kuldet) i slutningen af 2010, dels fordi vi har arbejdet en del på træningspladsen, og det har været svært at få tid til det hele.

Carmen er en særdeles arbejdsivrig tæve, så vi prioriterer IPO-arbejdet med hende, og hun elsker det! Carmen har bestået både IPO1 og IPO2 og er en dygtig brughshund. Efterhånden er vi dog også blevet rigtig glade for at gå spor, og Carmen har bestået både SPH1 og SPH2 – faktisk blev Carmen Danmarksmester i SPH2 i efteråret 2016.

Carmen er på alle måder en dejlig tæve, og hun er derfor mor til vores to første kuld. Hun er nu blevet for gammel til flere kuld og skal have lov til at nyde sit velfortjente otium, uden dog at være gået helt på pension.

Carmen forblev en meget aktiv hund indtil hendes død 5. december 2018.

Sundhed

Aortastenose/Pulmonalstenose

Carmens hjerte er blevet vurderet til en grad 0, altså fri for både aorta- og pulmonalstenose, hos Jørgen Koch på LIFE, da hun var 1 år gammel. Hendes aortadiameter er 1,6 cm.

HD/AD

Da Carmen var 1½, var det tid til hofter og knæ/albuer. Her er Carmen blevet vurderet til at have B-hofter med HD index på 104,00, og hendes led blev vurderet til en grad 0, altså fri for forandringer.

Spondylose

2 år gammel blev Carmen undersøgt for spondylose og fik en grad 1, hvilket vi er ganske tilfredse med.

Stamtavle

jamie

Spirgårdens Jamie

AK, BH, VPG1 (IPO 1), VPG2 (IPO 2)

Vores Jamie blev født i 2004 og døde i 2014, knap 10 år gammel. Hans forældre var Bukelas Emma og Gaio von Monsalvat. Jamie har været udstillet en del gange, hvilket har givet mange gode placeringer og en stor mængde pokaler, og han har med stor iver deltaget i brugshundearbejdet og bestod i 2011 sin VPG2 (IPO2).

Jamie er far til vores S-kuld fra 2010.

Sundhed

For os er vores hundes sundhed meget vigtig. Ud over den obligatoriske røntgenunder-søgelse for hofteledsdysplasi (HD), undersøger vi derfor også for aorta- og pulmonalstenose, spondylose og albueledsdysplasi (AD).

Aortastenose/Pulmonalstenose

Som unghund blev Jamies hjerte diagnosticeret til en grad 1, den såkaldte "overgangsform", men altså fri for aorta og pulmonalstenose. I en alder af 5 ½ år lod vi Jamie indgå i et forskningsprojekt hos Jørgen Koch på LIFE (dengang Landbohøjskolen), og Jamie fik derfor igen sit hjerte grundigt undersøgt. Overraskende nok havde Jamie "vokset sig fra" sin grad 1 - resultatet af Dopplerskanningen var nu, at Jamie har grad 0. Det kan vi jo kun være tilfredse med. Jamies aortadiameter er 1,8.

HD/AD

A-hofter i begge sider og HD index 112,00; i Danmark må en boxer bruges i avl, hvis den har A, B eller C-hofter. Også hans led er fine - de blev vurderet til en grad 0, altså fri for forandringer.

Spondylose

18 måneder gammel: grad 0; 4 ½ år gammel: grad 1 - en helt normal udvikling, som vi kun kan være tilfredse med.

Stamtavle

bonnie

Bonnie (Gloa von Toppidan)

Bonnie blev født i 1997 som Gloa efter Bolmosens Aranya og Boss von Toppidan. Børnene var på dette tidspunkt gamle nok til, at tiden var moden til igen at gå i gang på træningspladsen. Desværre viste det sig, da Bonnie var 8 måneder, at hun havde meget dårligt hjerte. Det betød, at vi måtte sætte tempoet ned på træningspladsen. Bonnie elskede at være med, men hun måtte ikke lave C-arbejde, ligesom hun heller ikke kunne tåle at følge med os på cykelture.

Bonnie var en rigtig dejlig tæve, og vi var meget glade for hende. Hun blev behandlet af Jørgen Koch på LIFE (dengang Landbohøjskolen) i København, og vi kørte regelmæssigt til undersøgelse med hende for at sikre, at hun var rigtigt medicineret.

Bonnie blev næsten 7 år, så kunne hun ikke mere, og vi måtte sige farvel til en pragtfuld boxerpige i 2004.

max

Max (Hemmings Iko)

Vores Max blev født i 1984 og døde i 1996. Hans forældre var Darling vom Schloss Münchhausen og Uhtz von Bereler Ries. Det var vores intention at arbejde med Max, men kombinationen job og graviditet/spædbarn gjorde, at det aldrig rigtig blev til noget.

Egentlig tror vi, at Max kunne være blevet en dygtig hund på træningsbanen. Vi lærte ham meget derhjemme, og han var særdeles lydig og meget lærevillig. God og kærlig overfor børnene, og vagtsom – når barnevognen stod udenfor veg han ikke fra dens side. Og da Annedorthe lærte først at kravle, siden at gå, tilbragte hun meget tid sammen med Max i hans hundekurv.

faruk

Fraukærs Faruk

BHP1 (Danmarksmester 1981)

Faruk var Eriks første boxer. Han blev født i 1978 og døde i 1987. Faruks forældre var Fraukærs Athene og Jago von Bereler Ries. Med Faruk fik Erik for alvor smag for arbejdet på træningspladsen, og de mange timer, der blev investeret der, gav pote, da Erik i 1981 blev Danmarksmester i BHP1. Det blev ikke til flere mesterskaber men stadig mange gode timer på træningspladsen.

 

Wolfgang Gleiss: Boxerens opdragelse og uddannelse, REKLAMETRYKKERIET Aps, Munkebo, 1982. Her viser Erik og Faruk en apportøvelse.

Wolfgang Gleiss: Boxerens opdragelse og uddannelse, REKLAMETRYKKERIET Aps, Munkebo, 1982. Her viser Erik og Faruk en dækøvelse.

chris

Chris

Chris var min, Brittas, første boxer. Han blev født i 1973 og døde i 1984. Da han var seks år gammel begyndte vi at gå til træning, og han bestod sin BLP1, da han var syv år gammel. Chris var en dejlig og utrolig kærlig hund, og han havde et godt og langt liv hos os.

 

Wolfgang Gleiss: Boxerens opdragelse og uddannelse, REKLAMETRYKKERIET Aps, Munkebo, 1982. Chris og Liselotte sover til middag og leger hest.